Кіпр

Головна / Віза / Кіпр

Для в’їзду в Республіку Кіпр українці повинні мати діючий закордонний паспорт і відкриту візу.

З метою спрощення оформлення дозволу на перетин кордону Посольство Кіпру видає громадянам України електронні візи – Pro-visa. Щоб отримати такий документ, турист повинен заповнити електронну візову анкету і надіслати копію першої сторінки закордонного паспорта. Інших документів і даних в посольстві не вимагається. В разі позитивного рішення заявник отримує лист-підтвердження про дозвіл на в’їзд в Республіку Кіпр, який потрібно пред’явити при перетині кордону.

Строк оформлення електронної візи складає від 2 робочих днів. Термін перебування на Кіпрі по такій візі не може перевищувати 90 днів.

Власники Pro-visa можуть перетинати кордони Кіпру лише у двох аеропортах: Пафос і Ларнака. Туристи, які планують відпочинок на круїзних лайнерах, повинні оформляти багатократну шенгенську візу або двократну кіпрську візу.

Громадяни України і громадяни третіх країн, які мають посвідку на проживання в Україні, мають право на оформлення одно-, дво- та багаторазової національної туристичної візи на Кіпр. Для отримання національної візи заявники повинні дотримуватися стандартної процедури і подавати визначений перелік документів у Посольство Кіпру.

Крім того, право відвідувати Республіку Кіпр поширюється на українців, які мають:

1. Дійсні шенгенські дво- або багаторазові туристичні візи.

2. Відкриті дво- або багаторазові туристичні візи Хорватії, Болгарії і Румунії, активовані в цих країнах.

3. Посвідку на постійне або тимчасове проживання в одній з країн Європейського Союзу.